· Proon henkilökunta lomalla
· Uusia paketteja lisätty valikoimaamme!
· Ajokorttilaki uudistuu 1.7.2018
Kaikki uutiset »
Kurssit Opiskelu Yritys Ilmoittautuminen Yhteys Autotalli

Opetuslupalaisille

EAS-koulutus

           Riskikoulutus            EAS + riskikoulutus  
 • aloitusinfo autokoululla ILMOITTAUDU
 • 4 tuntia teoriaopetusta

 

 
 • 4 tuntia teoriaopetusta ILMOITTAUDU
 • 4 tuntia ajo-opetusta
  (sisältää liukkaankelin rataopetuksen
  ja pimeänajon simulaattorilla)
 
 • aloitusinfo autokoululla ILMOITTAUDU
 • 4 tuntia teoriaopetusta (EAS)
 • riskikoulutus:
  • 4 tuntia teoriaopetusta
  • 4 tuntia ajo-opetusta
   (sisältää liukkaankelin rataopetuksen
   ja pimeänajon simulaattorilla)
 
EAS-koulutus 100,00 €
sis. alv 24 %
  Riskikoulutus 370,00 €
sis. alv 24 %
  EAS + riskikoulutus 450,00 €
sis. alv 24 %
 
(ensimmäistä ajokorttia suorittavan
teoriakoulutus, ei tarvitse suorittaa,
jos jokin aikaisempi ajokortti)
 

Autokoulun osuuden lisäksi tulevat maksut:

 • Liukkaankelin ratamaksu 75,00 €

 

 

Autokoulun osuuden lisäksi tulevat maksut:

 • Liukkaankelin ratamaksu 75,00 €

 
    Riskikoulutus + muut maksut yhteensä 445,00 €    EAS + riskikoulutus + muut maksut yhteensä 525,00 €  
           

Henkilöautokortti händyyn Seinäjoella opetusluvalla, me autamme!

Jos sinulla on kysyttävää henkilöautokortista, esimerkiksi kurssin sisältöön, hintoihin tai kurssin suorittamiseen liittyen, voit ottaa meihin näppärästi yhteyttä tästä tai puhelimitse, tekstarilla tai whatsapissa numeroon 050 5665119. Kysyvä ei tieltä eksy ja tyhmätkin kysymykset kannattaa esittää!

Ensimmäistä ajokorttia suorittavan teoriakoulutus EAS

Tämän koulutuksen on käytävä kaikkien, jotka suorittavat mopon-, mopoauton-, (kevyt)moottoripyörän- tai henkilöauton ajokortin. Myös opetuslupaoppilaan on tämä koulutus suoritettava. Sinun ei ole pakko osallistua tähän koulutukseen, jos sinulla on joku aikaisempi ajokortti. Tämän koulutuksen käymisestä on kuitenkin erittäin paljon hyötyä, koska liikennesäännöt muuttuvat tai joskus unohtuvat.

Koulutuksessa annetaan perustiedot liikennejärjestelmästä, liikenteen vuorovaikutteisuudesta ja riskeistä, eri tienkäyttäjäryhmien turvallisuuteen liittyvistä tekijöistä, moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettamiseen liittyvistä vastuista ja velvollisuuksista sekä muista turvallisen ja ympäristön huomioon ottavan ajotavan vaatimuksista.

Koulutuksen jälkeen voit suorittaa teoriakokeen ikävaatimuksen täyttyessä.

Ennen ajokoetta suoritettava riskikoulutus

Lakimuutoksen jälkeen henkilöauton ajokortin suorittamiseen kuuluu pakollinen 8 tunnin riskikoulutus. Myös opetuslupaoppilaan on suoritettava tämä.

Riskikoulutukseen sisältyy 4 tuntia teoriaopetusta ja 4 tuntia ajo-opetusta. Koulutuksessa keskitytään vaikeissa olosuhteissa ajamisen valmiuksiin, tuetaan sääntöjä noudattavan, turvallisen ja vastuullisen ajotavan omaksumista sekä vahvistetaan valmiuksia välttää liikenteen vaaratilanteita ja onnettomuusriskiä lisääviä tekijöitä. Liukkaankelin rataopetuksen suorittamme Jalasjärven ajoharjoitteluradalla oikealla autolla. Vain ja ainoastaan aidolla autolla suoritetut ajoharjoitukset vastaavat realistista auton käyttäytymistä. Teknisesti alkeelliset ajosimulaattorit voivat antaa jopa vääränlaisen kuvan auton hallinnan rajallisuudesta tai osaamisen realistisuudesta. Tämän takia, meillä suoritettu ajo-opetus liukkaalla, tekee sinusta turvallisemman kuljettajan.

Riskikoulutus suositellaan suoritettavaksi siinä vaiheessa, kun ajokokemusta on jo kertynyt liikenteessä ja auton käsittely- ja hallintataidot sekä liikenteessä toimiminen ovat hyvin hallinnassa. Käytännössä riskikoulutus kannattaa käydä vasta juuri ennen kuljettajantutkintoa, kun muu harjoittelu ja opetus on jo saatu päätökseen.