· B-henkilöautokortin perusvaihe alkaen 990,00 €!
· 10+10 -kokeilu jatkuu 30.6.2018 asti!
· Ole loistava!
Kaikki uutiset »
Kurssit Opiskelu Yritys Ilmoittautuminen Yhteys Autotalli

B-henkilöautokortti

Henkilöautokortti händyyn Seinäjoella!
 
Jos sinulla on kysyttävää henkilöautokortista, esimerkiksi kurssin sisältöön, hintoihin tai kurssin suorittamiseen liittyen, voit ottaa meihin näppärästi yhteyttä tästä tai puhelimitse, tekstarilla tai whatsapissa numeroon 050 5665119. Kysyvä ei tieltä eksy ja tyhmätkin kysymykset kannattaa esittää!
 
Seuraavat henkilöautokurssimme alkavat maanantaina 4.6 ja 11.6 klo 16.15. Ilmoittaudu mukaan tästä
 
Kurssin voit aloittaa 17-vuotiaana.

 
Henkilöautokortti (B-kortti) oikeuttaa kokonaismassaltaan enintään 3500 kg:n ajoneuvon kuljettamiseen, ja jossa on tilaa enintään kahdeksalle henkilölle.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on myöntänyt Suomen Autokoululiitto ry:n jäsenkouluihin luvan B-luokan ajokortin suorittamisen nykyistä kevyemmällä ja yksinkertaisemmalla opetusmallilla. Olemme mukana tässä 10+10 -kokeilussa ja sen ansiosta voimme tarjota henkilöautokortin perusvaiheen opetusta joustavammin oppilaan lähtötason ja aikaisemman ajokokemuksen huomioiden.

Henkilöautokurssimme perusvaihe 990,00 € sisältää:

  • Teoria: 10 tuntia
  • Ajo-opetusta: 10 tuntia (sisältää pimeänajon ja liukkaankelin rataharjoittelun)
  • Nettitunnukset itsenäistä harjoittelua varten
  • Harjoituskirjallisten harjoittelu autokoulun tietokoneella
  • Teoriakoeharjoittelu- ja risteysajo-ohjelman lataus omalle kotikoneelle

 

10+10-askarruttaako
   

Kokeilussa puolitetaan nykyinen pakollinen minimiopetusmäärä. Opetusta tulee siis minimissään olla: teoriaopetusta 10 tuntia, ajo-opetusta 10 tuntia ja itseopiskelua 10 tuntia. Nykyisen voimassaolevan opetussuunnitelman vastaavat luvut ovat 19 tuntia teoriaopetusta, 18 tuntia ajo-opetusta ja 20 tuntia itseopiskelua. Kokeiluun kuuluvan minimiopetuksen jälkeen opiskelijalla on lupa suorittaa kuljettajantutkinto, mutta mikäli opiskelijalla ei ole pakollisen opetuksen jälkeen vielä riittäviä edellytyksiä tutkintoon, oppilas voi halutessaan ostaa lisäajotunteja tai opettaja voi suositella hänelle lisäopetusta kuten nykyisessäkin mallissa. Lopulliseen ajomäärään vaikuttavat oleellisesti aiemmat ajokorttiluokat ja aiempi kokemus ajoneuvoista, sekä liikenteestä.

Kokeiluun otetaan mukaan rajoitettu määrä oppilaita. Ilmoittautua kannattaa siis jo nyt, koska kurssipaikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä! Ilmoittaudu tästä!

Mikäli tutkinto ei mene ensimmäisellä yrittämällä läpi, mahdollisista lisäajotunneista veloitetaan erikseen, mutta kaikilla on kuitenkin nopeasti oppiessaan ja itseopiskeluun panostaessaan mahdollisuus saada B-henkiläautokortti kokeiluluvalla. Lisäajotunnin hinta on 80,00 euroa/tunti.

Kokeiluun osallistuvan on oleellista ymmärtää, että nykyisen opetusmäärän puolittuessa tulee tehostaa itseopiskelua ja varautua kokeilussa käytettävää minimiä suurempaan opetusmäärään ja kustannuksiin.

Teoriatunnit ovat pääsääntöisesti maanantai-keskiviikkoiltaisin. Ajotunnit voidaan sopia omien aikataulujesi mukaan niin, etteivät koulu ja harrastukset osu päällekkäin autokoulun kanssa.
 
Läpäistyäsi teoria- ja ajokokeen, saat lyhytaikaisen ajokortin, joka on voimassa kaksi vuotta. Pitkäaikaisen ajokortin saat suorittamalla harjoitteluvaiheen sekä syventävän vaiheen autokoulussa.
 
Pro Drivers Seinäjoki Volvo henkilöautokortti Pro Drivers ajokoulu Seinäjoki Volvo B-kortti