Proon henkilökunta lomalla
Uusia paketteja lisätty valikoimaamme!
Ajokorttilaki uudistuu 1.7.2018
Kaikki uutiset »
Kurssit Opiskelu Yritys Ilmoittautuminen Yhteys Autotalli

Ajankohtaista

09.12.2016
Olemme mukana 10+10 -kokeilussa!

10+10 -kokeilulupa

Olemme mukana Autokoululiiton 10+10 -kokeilumallissa! Päivitämme sivuillemme lisätietoja mahdollisimman pian, mutta mikäli sinulla on kysymyksiä kokeilulupaan liittyen, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen info@prodrivers.fi.

Kokeiluluvan mukaiseen koulutukseen voi osallistua henkilö, joka täyttää 18 vuotta ennen 1.9.2017.

ProDrivers.Seinäjoki.10+10.Kokeilulupa

 

Alla Autokoululiiton lehdistötiedote: (Saatavilla: http://www.autokoululiitto.fi/uutishuone/lehdistotiedote-autokoululiitossa-ennennakemattoman-uudistusmielinen-kokeilu.html)

to 24. marraskuuta 2016 11.22.00
LEHDISTÖTIEDOTE: AUTOKOULULIITOSSA ENNENNÄKEMÄTTÖMÄN UUDISTUSMIELINEN KOKEILU

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on myöntänyt Autokoululiiton jäsenkouluille kokeiluluvan, jolla mahdollistetaan kuljettajantutkinnon suorittaminen 10+10 –mallin mukaisesti, joka on puolet nykyisestä lainsäädännön vaatimasta opetusmäärästä. Kokeilu on autokoulualalla historiallinen ja ainoa laatuaan. Kokeilussa hyödynnetään digitaalisia oppimisympäristöjä sekä älykästä ajotavanseurantalaitetta.

”Autokoululiitossa on kehitetty digitaalisia tuotteita jo vuosia, ja kehitys on viimeisen vuoden aikana ollut ennätyksellisen nopeaa. Oppilaan verkko-oppimisympäristö eAutokoulu sekä ajo-opetuksessa hyödynnettävä älykäs ajotavanseuranta- ja kehittämislaite EDlooper tuovat opetukseen kustannustehokkuutta. Teorian oppimisen vastuuta siirretään aiempaa enemmän oppilaalle itselleen”, sanoo Autokoululiiton puheenjohtaja Jarmo Jokilampi.

Kokeiluun osallistuminen on autokoulun oppilaille vapaaehtoista. Kokeiluun osallistuva oppilas suorittaa 10 teoriatuntia ja 10 ajotuntia, jonka jälkeen tällä on lupa suorittaa kuljettajantutkinto. Oppilaan turvallisuus on kuitenkin kokeilussakin ensisijaista. Viime kädessä liikenneopettajan vastuulla on arvioida se, onko oppilas valmis ajokokeeseen keskimääräistä aikaisemmin.

”Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa oppilas voisi halutessaan suorittaa ajokortin jatkovaiheen ainakin osittain kevyemmän vaihtoehdon mukaisesti. Digitaalisten laitteiden avulla oppilaan ajotavasta saadaan todenmukaista tietoa, joka kannattaa hyödyntää jatko-opetuksessa”, kertoo Jokilampi. ”Pitää muistaa, että kyseessä on vasta tutkimuksenalainen kokeilu. Jos malli toimii ja todetaan hyväksi, toivomme siitä pysyvää vaihtoehtoa”, Jokilampi lisää.

Kokeilu alkaa joulukuun 1.päivä ja tutkimustuloksia kerätään tehostetusti kevään ajan.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja
Jarmo Jokilampi
Suomen Autokoululiitto ry
040 063 6397
jarmo.jokilampi@autokoululiitto.fi

Toimitusjohtaja
Ari Heinilä
Suomen Autokoululiitto ry
0400 815 505
ari.heinila@autokoululiitto.fi


Takaisin uutisiin