· B-henkilöautokortin perusvaihe alkaen 990,00 €!
· 10+10 -kokeilu jatkuu 30.6.2018 asti!
· Ole loistava!
Kaikki uutiset »
Kurssit Opiskelu Yritys Ilmoittautuminen Yhteys Autotalli

10+10 -kokeilulupa

Tietoa 10+10 -kokeiluun osallistumisesta

Jos sinulla on kysyttävää 10+10-kokeilusta, esimerkiksi kurssin sisältöön, hintoihin tai kurssin suorittamiseen liittyen, voit ottaa meihin näppärästi yhteyttä tästä tai puhelimitse, tekstarilla tai whatsapissa numeroon 050 5665119. Kysyvä ei tieltä eksy ja tyhmätkin kysymykset kannattaa esittää!

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on myöntänyt Suomen Autokoululiitto ry:n jäsenkouluihin luvan B-luokan ajokortin suorittamisen nykyistä kevyemmällä ja yksinkertaisemmalla opetusmallilla. 

Kokeiluluvan mukaiseen koulutukseen voi osallistua henkilö, joka täyttää 18 vuotta ennen 1.9.2017. HUOM! Autokoululiitto on jatkanut kokeilulupaa, joten siihen voivat osallistua henkilöt, jotka täyttävät 18 vuotta viimeistään 31.12.2017.

Kokeiluluvan mukaisen perusvaiheen autokoulun osuus 990,00 euroa (sis. alv 24 %). Autokoulun osuuden lisäksi tulee maksettavaksi ajokorttilupamaksu 40,00 euroa Ajovarmaan, liukkaankelin ratamaksu 40,00 euroa, teoriakoe 31 euroa ja ajokoe 65 euroa Ajovarmalle. Mikäli tutkinto ei mene vähimmäisopetusmäärillä läpi, lisäajotunnin hinta on 80,00 euroa/tunti.

Kokeilussa puolitetaan nykyinen pakollinen minimiopetusmäärä. Opetusta tulee siis minimissään olla: teoriaopetusta 10 tuntia, ajo-opetusta 10 tuntia ja itseopiskelua 10 tuntia. Nykyisen voimassaolevan opetussuunnitelman vastaavat luvut ovat 19 tuntia teoriaopetusta, 18 tuntia ajo-opetusta ja 20 tuntia itseopiskelua. Kokeiluun kuuluvan minimiopetuksen jälkeen opiskelijalla on lupa suorittaa kuljettajantutkinto, mutta mikäli opiskelijalla ei ole pakollisen opetuksen jälkeen vielä riittäviä edellytyksiä tutkintoon, tulee opettajan suositella hänelle lisäopetusta kuten nykyisessäkin mallissa. Lopulliseen ajomäärään vaikuttavat oleellisesti aiemmat ajokorttiluokat ja aiempi kokemus ajoneuvoista, sekä liikenteestä.

Kokeiluun osallistuvan on oleellista ymmärtää, että nykyisen opetusmäärän puolittuessa tulee tehostaa itseopiskelua ja varautua kokeilussa käytettävää minimiä suurempaan opetusmäärään ja kustannuksiin.

Kokeiluun otetaan mukaan rajoitettu määrä oppilaita. Ilmoittautua kannattaa siis jo nyt, koska kurssipaikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä! Valitse ilmoittautumislomakkeen valikosta "Kokeilulupa 10+10". Ilmoittaudu tästä!

Mahdollisista lisäajotunneista veloitetaan erikseen, mutta kaikilla on kuitenkin nopeasti oppiessaan ja itseopiskeluun panostaessaan mahdollisuus saada B-henkiläautokortti kokeiluluvalla.

Kokeiluluvan mukaisessa koulutuksessa teoriatunnit suoritetaan virtuaalisesti. Ajo-opetuksen vähimmäisopetusmäärä sisältää vaikeissa olosuhteissa ajamisen opetuksen (1h) ajoharjoitteluradalla, sekä pimeällä ajamisen opetuksen (1h).

Lisätietoa info@prodrivers.fi